Antalya'da tatilde ne yiyebiliriz?



Antalya, Türkiye'nin güneyinde Akdeniz kıyısında yer alan bir tatil şehridir. Bölgede Akdeniz mutfağına özgü lezzetlerin yanı sıra Türk mutfağından da birçok yemek bulabilirsiniz. İşte Antalya'da tatilde yemeniz gereken bazı lezzetler:


Deniz ürünleri: Antalya'nın sahil şeridi boyunca birçok deniz ürünü restoranı mevcut. Karides, kalamar, ahtapot, levrek, çupra gibi taze deniz ürünleri, Akdeniz mutfağına özgü lezzetler arasında yer alıyor. En popüler deniz ürünü restoranları arasında, Balıkçı Kahraman, Çağlayan Balıkçısı, Sultanyar Balıkçısı ve İstanbul Balıkçısı gibi yerleri öneririm.


Piyaz: Antalya'nın meşhur salatası piyaz, haşlanmış beyaz fasulye, soğan, maydanoz ve sumak gibi malzemelerle yapılan bir meze. Zeytinyağı ve limon suyu ile servis edilir. En meşhur piyaz restoranları arasında, Kırcami Mahallesi'nde yer alan Piyazcı Hasan Usta ve Kaleiçi'nde yer alan Hıdırlık Kiosk gibi yerleri öneririm.


Köfte: Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan köfte, Antalya'da da oldukça popüler. En meşhur köfte restoranları arasında, Kaleiçi'nde yer alan Tarihi Kızılkule Köftecisi, Saklıkent Yaylası'nda yer alan Cemal'in Yeri ve Dönerciler Çarşısı'nda yer alan Bayram Usta gibi yerleri öneririm.


Kebap: Antalya'da da Türk mutfağından birçok kebap çeşidi bulabilirsiniz. Adana kebabı, Urfa kebabı, şiş kebabı gibi lezzetleri tatmanızı öneririm. En iyi kebap restoranları arasında, Kaleiçi'nde yer alan Seraser Fine Dining Restaurant, Gazi Bulvarı'nda yer alan Özmen Kebap Salonu ve Meltem Mahallesi'nde yer alan Numan Usta gibi yerleri öneririm.


Türk tatlıları: Tatlı sevenler için Antalya'da da birçok lezzetli seçenek mevcut. Türk mutfağından cezerye, güllaç, baklava gibi tatlıların yanı sıra Akdeniz mutfağından da dondurma, salep ve dondurmalı künefe gibi tatlar deneyebilirsiniz. En meşhur tatlıcılar arasında, Kaleiçi'nde yer alan Şekerci Cafer Erol ve Muratpaşa'da yer alan Özsüt gibi yerleri öneririm. 


https://www.tatilneredeyapilir.com/sitemap_index.xml

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İstanbul'da Nerede ve Nasıl Tatil Yapılır?

İzmir'de tatilde ne yiyebiliriz?